Mobil hjemmeside

Hvis du ønsker at nå alle dine gæster, er du nødt til at få en mobil hjemmesider. Flere og flere tilgår nemlig din hjemmeside via tablets eller smartsphones. 

Er din hjemmeside mobil?

Mobil Hjemmesiden

Hvis du er tvivl om din hjemmeside er mobil, så prøv at se, hvordan den ser ud på en smartphone eller tablet. Er det nemt at navigere i menuerne og links uden at zoome ind? Er svaret nej, så er din hjemmeside ikke klar til mobile hjemmesider. Du kan også teste din side ved at klikke her.

Til venstre ser du et eksempel på en mobil hjemmeside. Du kan se menuerne og links uden at skulle scrolle. 

Hvor mange ser din side fra mobile enheder?

Hvis du har opsat Google Analytics på din hjemmeside, kan du se, hvor stor en andel af trafikken på din hjemmeside, der kommer fra mobile enheder. Det kan give dig et pejlemærke på, hvor vigtigt det er, at din side er optimeret. Læs mere her. 

Indholdet på mobile enheder

Indholdet på mobile enheder kan være anderledes end det, du har på din hjemmeside, da gæsterne ofte tilgår mobilen, når de er på farten. Derfor skal du sætte dig ind i gæstens sted og afgøre, hvad de kan have brug for. Er det eksempel at booke et værelse, købe billet eller se åbningstider. De funktioner, du anser som væsentlige, skal derfor være let tilgængelige.

Hvordan optimerer du din hjemmeside?

Hvis din hjemmeside endnu ikke er optimeret til mobile enheder, skal du kontakte et webbureau. De vil ofte anbefale, at du får lavet en hjemmeside i responsive design. Det betyder, at hjemmesiden automatisk tilpasser sig mobile enheder. 

 

Kilde: Digital Vækst, En praktisk håndbog, 2013