FAQ

1. Findes der andre video-tjenester end YouTube?

YouTube er den mest udbredte videodelingstjeneste, men der findes en række andre udmærkede alternativer. Eksempelvis Facebooks egen videotjeneste og Vimeo. Vimeo er en tjeneste, der i nogle tilfælde bliver brugt, hvor brugeren vil have en mere stilren installation på sin hjemmeside, eller hvor brugere ikke ønsker at få vist lignende videoer sammen med sin egen, som det er tilfældet på YouTube. Læs mere om Vimeo her.

2. Hvad koster det at oprette en YouTube-kanal?

Det er gratis at oprette og have en YouTube-kanal - læs mere om oprettelse her

3. Må jeg altid bruge andres videoer?

Du må gerne linke til andres (lovlige) video-indhold. Men det er naturligvis ikke tilladt at tage hverken tekst, video eller billede og kopiere det ind på din egen hjemmeside, blog, artikel el.lign.
Læs mere om ophavsret eller retningslinjer for YouTube.

4. Hvordan ved jeg, om min video-indsats virker?

Midtjysk Turisme har fået udviklet nogle effektmålingsark, der hjælper dig med at skabe et overblik og sammenligne resultater fra YouTube. I arkene kommer du både omkring kvalitative og kvantitative parametre. Læs mere her.

5. Hvordan gavner YouTube-videoer min turistvirksomhed?

Videoer på din hjemmeside, Facebook-profil osv. er med til at øge tilliden til det produkt, du sælger. Og du kan både gøre brug af egne, gæsters og samarbejdspartneres videooptagelser - læs mere her.