Hold øje med andres videoer

Indhold, der består af et billede eller en video, bliver delt oftere end tekstopdateringer på de sociale medier. Og en amerikansk undersøgelse har vist, at folk er langt mere tilbøjelige til at købe et produkt, de har set i en video. Men hvem skal producere alt det video-indhold? 

Egne produktioner

Du kan selv producere og uploade videoer til YouTube og derefter integrere dem direkte på eller henvise til dem fra dine egne platforme. 

Hos Nordsø Camping & Badeland synliggør de campingpladsens beliggenhed og mange faciliteter igennem en YouTube-video, hvor en medarbejder guider seeren rundt på hele pladsen. Hvad der kunne være skrevet med tekst bliver her levendegjort. Og campingpladsen fremstår derfor så virkelighedstro som muligt. Se videoen, der er indlejret direkte på campingpladsens hjemmeside i højre side.

Brug dine gæsters videoer

I takt med at brugerne engagerer sig mere og mere i de sociale medier, vil du som aktør kunne støde på noget godt og interessant brugerskabt indhold, der omhandler dit ferieprodukt. Og det vækker stor tillid, hvis det er gæster, der har produceret og uploadet en video omhandlende dit produkt. Særligt fordi, det er et umanipuleret indblik, man får i den stemning og atmosfære, der fremstår. Det er ægte.

Brug dine samarbejdspartneres videoer

Dine kollegaer i værdikæden kan også producere og uploade videoer, du kan gøre brug af. Fx kan din lokale turistorganisation uploade videoer, der giver værdi til alle aktører i destinationen.

Ringkøbing Fjord Turisme har i 2014 produceret syv korte film, der præsenterer nogle af lokalområdets ildsjæle. Filmene viser livet i destinationen, og seerne - der er potentielle fremtidige gæster - møder bla. destinationens gårdbutiksejer, viking, bunkerekspert og fisker.

Som aktør i destinationen er det oplagt at henvise til lige præcis disse videoer fra egne platforme for at vise livet i destinationen "bag kulissen".

Arbejd med en integreret tilstedeværelse

Sandsynligheden for at brugerne selv finder frem til dine videoer på YouTube, er utrolig lille. Derfor betragtes YouTube som en ”sekundær platform” – en slags ’opsamlingskasse’, hvorfra du kan plukke de videoer, der passer ind i din målsætning. 

Det er derfor overordnet set din opgave at henvise til din YouTube kanal eller integrere dine videoer på dine primære platforme (såsom hjemmesiden, Facebook-profilen osv.). For det er på den måde, at du skaber opmærksomhed omkring materialet.

 

Inspirationskilde: Astrid Haug, "Sig du kan li' mig - Indholdsstrategi for sociale medier", 2014.