Lav bedre indhold på YouTube

Det er ikke omfattende at lave bedre indhold på YouTube - hent gode råd her.

Når det drejer sig om videoer, taler mange om muligheden for at skabe et "viralt hit", der lynhurtigt cirkulerer og bliver delt i de sociale netværk. For mange virksomheder er formålet med at lave en video dog ikke at skabe et viralt hit og dermed en video, der med lynets hast når ud til tusinder af mennesker.  

Som virksomhed kan det, man betragter som en succesfuld video sagtens være en video, der er rettet mod en smal målgruppe og har en lang levetid, når den er produceret. Nedenfor finder du gode råd til at producere bedre video-indhold.

Gode råd til bedre video-indhold

 1. Hold din video kort og skarp. Det gør den delevenlig og let at afkode på sociale medier.

 2. Brug den bearbejdede produktion som markedsføringsmateriale. Med en gennemarbejdet video kan du sikre dig, at du får fortalt historien med den rigtige vinkel, de rigtige billeder og den fortælleform, der passer din målgruppe bedst.

 3. Brug den hurtige video til formidling af aktuelle stemninger. En håndholdt stemningsvideo optaget på smartphone og uploadet direkte til YouTube virker autentisk.

 4. Sørg altid for at skrive en kort tekst til de videoer, du uploader - både på din hjemmeside, Facebook-profil osv. Gæsten skal vide, hvorfor det er vigtigt at se videoen.

 5. Sørg for, at det du siger også er det, folk ser. Mangler du ideer til videoindhold, så overvej, hvordan du kan understøtte dit budskab og den handling, du beskriver, via visuelle effekter. Det kan både være via video og billede.

En god huskeregel er, at formater på max 30 sekunder, 1 minut eller 5 minutter er gode at arbejde med.

Hvad kan den gode visuelle kommunikation?

Visuel kommunikation dækker både over foto, video og grafik, og god visuel kommunikation kan:

 • Skabe en oplevelse, der efterlader et indtryk. Overvej derfor, hvilket indtryk din virksomhed gerne vil efterlade hos gæsten.

 • Fortælle en historie, som understøtter formålet. Jeres fortælling skal derfor ligge tæt på selve kernen i virksomheden/forretningen.

 • Tale til følelserne. Overvej derfor hvilke følelsesparametre, der kan bruges. Nogle eksempler på emotionelle "triggere" er: Overraskelse, forskrækkelse, dagdrømme, humor, sex, penge, begejstring og konkurrence. 

Husk på, at dine gæster skal mærke videoen - den skal gøre indtryk!

Fokusér på nicherne

Det er en god idé at tage udgangspunkt i en nicher, når du skal producere en video. Sørg for at skabe relevans for netop denne målgruppe.

Du kan eksempelvis

 • lave "How-to"-videoer, der relaterer sig til virksomheden og nichen
 • overveje, hvordan din virksomhed kan gøre nogle valg lettere for en specifik niche
 • undersøge, om noget af det skriftlige materiale, der står på hjemmesiden eller andre platforme, i stedet kan formidles via en video?

 

Inspirationskilde: Astrid Haug, "Sig du kan li' mig - Indholdsstrategi for sociale medier", 2014.