Mål effekten af din indsats på YouTube

Turistbranchen bruger i dag sociale medier til både markedsføring, kundeservice, salg og produktudvikling. For at få mest muligt ud af de sociale medier er du nødt til at måle på din indsats.

YouTube betragtes som en sekundær platform; En slags ’opsamlingskasse’, hvorfra du kan plukke de videoer, der passer ind i din målsætning. Og du behøver derfor ikke gå så højt op i, hvem der lige præcis følger din YouTube-kanal.

Det er alligevel vigtigt at måle på din videoindsats, og du kan gøre det via YouTube's gratis Analytics-muligheder og gennem effektmåling på dine andre platforme.

Effektmålings-ark

Midtjysk Turisme har fået udviklet nogle effektmålingsark, der gør det let for dig som turistaktør at skabe et overblik og sammenligne resultater, der angår dine YouTube-videoer. Hent effektmålingsarkene her.

Anbefaling: Udfyld arkene én gang om måneden, print dem ud og vis dem til kollegaer og/eller chefer. På den måde kan du dokumentere og synliggøre effekten af videoindsatsen. Og samtidig er der noget konkret at diskutere og forbedre indsatsen ud fra. 
Sørg også for at gemme de udfyldte ark, så du kan sammenligne dem periode for periode.

Gode tips

  • Du kan forbedre din søgeresultater på YouTube ved at tagge alle dine videoer med relevante søgeord.
  • Prøv at lægge mærke til, om de sider på virksomhedens hjemmeside, der indeholder video, får flere besøgende end andre.
  • Læg mærke til, om dine Facebook-statusopdateringer får mere interaktion, hvis der er en video med.

Brug 'Analytics'

YouTube har et sæt indbyggede Analytics-muligheder, som du tilgår via youtube.com/analytics. Her kan du se data over de videoer, du har uploadet, og i øverste højre hjørne kan du indstille den periode, du vil se data for.

På forsiden får du et overblik over alle videoerne, mens du i venstre side af skærmen kan klikke videre til en lang række andre informationer:

  • Demografi: Her kan du se detaljer om de visninger, dine film har haft. Du kan bl.a. se køn og placering.
  • Afspildningssteder: Her kan du se, om dine film bliver set via din kanal på YouTube, via indlejring på hjemmesider el. andet.
  • Trafikkilder: Her kan du se, hvordan brugerne finder dine videoer – om det f.eks. er via søgning direkte på YouTube, via Google eller noget helt tredje.
  • Enheder: Her kan du se, om brugerne tilgår dine vidoer fra mobiltelefoner, computere eller tablets.
  • Fastholdelse af publikum: Her kan du se, hvornår i dine film, brugerne falder fra. Du kan klikke på titlerne i bunden af skærmen og så følge med i realtid på grafen foroven, når din video spiller. Det er en god indikation af, hvornår folk begynder at kede sig og søge videre efter noget andet.