Opret en kanal på YouTube

YouTube er en populær webportal, hvor brugere let kan uploade, dele, se og kommenteres andres videoer. Indholdet på YouTube varierer fra musikvideoer, film- og tv-indslag til diverse amatøroptagelser og videoblogging. Nedenfor finder du hjælp til at komme igang.

Fra Google-konto til YouTube-kanal

YouTube blev grundlagt i 2005 og blev opkøbt af Google i 2006. Du kan sagtens se andres videoer på YouTube uden at være logget ind med en Google konto. Men så snart du gerne vil oprette en video via din egen kanal, angive at du kan lide en andens video, kommentere på andres videoer eller fx abonnere på andre virksomheders kanaler eller tilføje videoer, du vil se senere, så kræver det en Google konto - opret en Google konto her.

Så snart du har en Google-konto, har du også en YouTube-konto, og du logger ind med din Google-konto i øverste højre hjørne på youtube.com.

Gode opstarts-tips

 • Kanalbeskrivelse: ”Om dig”
  Når du har oprettet en kanal på YouTube bør du sikre dig, at ”Om” feltet er udfyldt.
  Her kan du fortælle gæsterne, hvor de ellers kan finde viden om dig og din virksomhed. Notér derfor, hvad du tænker, gæsterne skal vide om dig i boksen ”Kanalbeskrivelse” og tilføj også en mailadresse i boksen ”Email til virksomhedsforespørgsler”.

 • Tilpas din kanals udseende
  Du skal sørge for at gøre dig genkendelig på YouTube.
  Det gør du ved at tilføje kanalgrafik, som bliver vist på alle enheder. Gå til toppen af menupunktet ”Min kanal” for at tilføje et passende profil- og coverbillede.
  Se her, hvordan VisitAarhus har samlet alle deres videoer under samme kanal og uploadet et coverbillede fra Aarhus samt et profilbillede af byens brand

 • Understøt videoer med tekst og links
  Hver gang du uploader en video, får du mulighed for at tilføje både en titel og en understøttende tekst. Gør brug af dette. Efter en lille tekst kan du fx integrere et link retur til din egen hjemmeside el.lign., hvilket understøtter dit arbejde med linkbuilding.

Værd at vide